Din nou hotărâri “ciudate “ adoptate la ADI Intercom Deșeuri

Astăzi, vineri, 1 iulie s-a desfășurat o nouă ședință a Adunării generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitare ADI Intercom-Deșeuri.

Mulți dintre primari sau reprezentanții legali ai unităților administrativ teritoriale s-au abținut la proiectele de Hotărâri privind Raportul de Activitate pe anul 2021, Bilanțul Contabil și descărcarea de gestiune pe 2021 considerând că o perioadă Comitetul Director al ADI nu a funcționat legal, conform unei sentințe definitive.La Proiectul de Buget pe anul 2022 Marius Isac – vicepreședintele Consiliului Judetean CS a avut obiecții referitoare la cumpărarea a unor 3 noi autoturisme si angajarea unor noi salariați la ADI. Majoritatea reprezentanților – membri ai PSD – au votat totuși PENTRU.
La ultimul punct de pe Ordinea de Zi a ședinței Comitetul Director, presedinte ADI INTERCOM Deseuri a propus mărirea cotizației anuale a Consiliului Județean de la 20.000 lei la peste 600.000 lei . Deci o creștere de peste 30 de ori !

Vicepresedintele Marius Isac a subliniat că nu este corect să se plătească pentru fiecare cetățean din județ de două ori cotizația de 2 lei, de către fiecare primărie și încă odata 2 lei de către Consiliul Județean. Nici moral nu este, deoarece ar urma ca să plăteasca Consiliul Județean CS o cotizație cât toate cele 77 primării din judet împreună, iar la vot să aibe un singur vot , vot egal cu al unei comune cu mai puțin de 1.000 de locuitori . Până la urmă s-a votat de către majoritatea psd-istă a membrilor ADI o cotizație de 300.000 lei pentru Consiliul Județean, de 15 ori mai mare decât în anii precedenți. Marius Isac a arătat și faptul că în Bugetul pe anul 2022 Consiliul Județean are prevăzută doar suma de 20.000 lei, conform Hotărârilor de CJ din anii precedenți.La finalul ședinței d-ul Horia Irimia – consilier în cadrul Direcției Economice a CJ, a semnalat foarte corect faptul că Hotărârea AGA privind Bugetul pe 2022 nu este aplicanilă, deoarece Veniturile sunt mai mici decât Cheltuielile. D-ul Horia Irimia a atenționat acest aspect încă de la începutul ședinței , respectiv faptul ca alta era ordinea firească a proiectelor de Hotărâri.

Citeste si:  Surprins cu viteză de autostradă într-o localitate din Caraș-Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.