POLIȚIȘTII CĂRĂȘENI INTENSIFICĂ ACTIVITĂȚILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DISPUSE PENTRU LIMITAREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

POLIȚIȘTII CĂRĂȘENI INTENSIFICĂ ACTIVITĂȚILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DISPUSE PENTRU LIMITAREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19 .

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții, continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă vizează, în special, zonele aglomerate, localurile de alimentație publică, mijloacele de transport în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, acolo unde se prevede această obligativitate, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 31 de societăți comerciale, peste 1.000 de locații de interes, aproape  200 de mijloace de transport persoane și 1.855 de persoane, dintre care peste 1.400 aflate în carantină și izolare.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr.55/2020,  ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

Poliţiştii cărășeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și a operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

Totodată, activitățile vor fi intensificate în localitățile în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19, cumulată la 14 zile, depășește 7,5 și 6 la 1.000 de locuitori, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV 2, dar și conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care sunt expuși, dacă nu respectă măsurile de protecție sanitară.

Citeste si:  Inconștiență la volan! Depășire la limită, surprinsă de o cameră de bord*
Reamintim faptul că în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Totodată, pentru localitățile în care incidența este mai mică de 6/1.000 de locuitori, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun.

**
Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă!

Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor!

Foto: Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.